Το Geocaching στην Ελλάδα!

Το παιχνίδι όπου εσείς είστε
η μηχανή αναζήτησης.

...Βρείτε 'κρυμμένους θησαυρούς' και γνωρίστε νέα μέρη...
...Λύστε γρίφους και πλοηγηθείτε με την χρήση GPS...

››› Επίσημο site

Ανταλλάξιμα αντικείμενα

 

Travel bug.

Ένα 'Travel bug' είναι μία μεταλική ετικέτα με ένα μοναδικό αριθμό που χρησιμοποιείται για να καταχωρείτε στην αντίστοιχη σελίδα του travel bug την δική σας ιστορία για το που και πως το βρήκατε, και σε ποια νέα κρύπτη το τοποθετήσατε. Συνήθως το κάθε travel bug έχει από τον ιδιοκτήτη του έναν συγκεκριμμένο στόχο π.χ. να επισκεφθεί πρωτεύουσες της Ευρώπης, ή να φθάσει στο Σινικό τείχος κ.λπ. Δεν υπάρχουν κανόνες για το ποιο στόχο θα βάλει ο καθέ ιδιοκτήτης στο travel bug του.

Εάν βρείτε ένα travel bug σε μία κρύπτη μπορείτε να το πάρετε για να το μετακινήσετε σύντομα σε μία άλλη κρύπτη. Πρέπει να δηλώσετε στην ιστοσελίδα του Travel bug ότι το πήρατε καθώς και την τοποθέτησή του σε άλλη κρύπτη. Προσθέστε και δύο λόγια για την συνέχεια του ταξιδιού του και βοηθήστε το να πετύχει τον σκοπό του.

Geocoin.

Συλλεκτικά νομίσματα που μπορούν να καταγράφονται τα ταξίδια τους από κρύπτη σε κρύπτη με τον ίδιο τρόπο όπως τα Travel bug. Σε κάθε νόμισμα υπάρχει χαραγμένος ένας αριθμός που χρησιμοποείται σαν ταυτότητα για να μπορέσετε να καταχωρήσετε την δική σας ιστορία της ανακάλυψης του νομίσματος και της κρύπτης όπου το βρήκατε ή όπου το τοποθετήσατε.

Όπως στα travel bug, έτσι και στα νομίσματα αποδίδονται στόχοι από τους ιδιοκτήτες τους π.χ. Να φωτογραφηθεί στον Πύργο του Αϊφελ κ.α. Στις σελίδες των νομισμάτων και των Travel bugs μπορείτε να δημοσιεύετε φωτογραφίες με θέμα τον στόχο τους ή ότι άλλο θέλετε.

Κάθε καταχώρηση εύρεσης νομίσματος και Travel bug καταγράφεται στο προφίλ σας.

Υπάρχουν μερικά πολύ όμορφα νομίσματα που μπορείτε να δείτε εδώ ανάμεσα σε αυτά και το Ελληνικό geocoin που σχεδιάστηκε από τους Έλληνες Geocachers το 2007 με το όνομα "First Greek Geocoin" .