Το Geocaching στην Ελλάδα!

Το παιχνίδι όπου εσείς είστε
η μηχανή αναζήτησης.

...Βρείτε 'κρυμμένους θησαυρούς' και γνωρίστε νέα μέρη...
...Λύστε γρίφους και πλοηγηθείτε με την χρήση GPS...

››› Επίσημο site


Καλωσήρθατε στο παιχνίδι του Geocaching

Τί είναι το Geocaching

Ανακαλύψτε την περιπέτεια

Το Geocaching είναι ένα παιχνίδι για χρήστες GPS που συνδιάζει διασκέδαση και περιπέτεια. Οι συμμετέχοντες μέσα από το παιχνίδι ανακαλύπτουν τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά μιας συσκευής GPS, αλλά ταυτόχρονα ανακαλύπτουν και τις ομορφιές που έχει να μας προσφέρει ο πλανήτης μας. Η βασική ιδέα είναι να κρύψουν κουτιά (ονομάζονται "γεωκρύπτες" ή "κρύπτες", στα αγγλικά "geocaches" ή "caches") οπουδήποτε στον κόσμο και να δημοσιεύσουν τις συντεταγμένες των κρυπτών σε ιστοσελίδες που υπάρχουν γι' αυτό τον σκοπό. Μία κρύπτη είναι συνήθως ένα μικρό αδιάβροχο κουτί (π.χ. τάπερ) που περιέχει ένα ημερολόγιο, ένα μολύβι για να υπογράψει στο ημερολόγιο αυτός που θα βρει την κρύπτη και τον "θησαυρό", που συνήθως είναι μικρά παιχνιδάκια και διάφορα αντικείμενα μικρής αξίας.
Άλλοι παίκτες με την βοήθεια συσκευών GPS αναζητούν τις κρύπτες αυτές. Οποιος βρεί μια κρύπτη υπογράφει στο ημερολόγιο και εάν θέλει γράφει και δυο λόγια για την κρύπτη π.χ. πως την ανακάλυψε, την διαδρομή του μέχρι εκεί, έναν χαιρετισμό προς τους άλλους επισκέπτες κ.λπ. Ο μοναδικός κανόνας που ισχύει για όποιον βρει μια κρύπτη είναι : Εάν πάρετε ένα αντικείμενο από την κρύπτη, πρέπει να αφήσετε ένα νέο αντικείμενο στην κρύπτη.

Κρύπτες

Σήμερα υπάρχουν πάνω από 1.900.000 κρύπτες καταχωρημένες σε διάφορες ιστοσελίδες που είναι αφιερωμένες σε αυτό το παιχνίδι. Οι κρύπτες είναι τοποθετημένες σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο, και στις επτά ηπείρους, συμπεριλαμβανομένης και της Ανταρκτικής.Στο παιχνίδι συμμετέχουν περισσότεροι από 5 εκατομμύρια παίκτες από όλο τον κόσμο. Δυστυχώς, το παιχνίδι στην Ελλάδα δεν είναι ακόμη πολύ διαδεδομένο. Στην χώρα μας υπάρχουν σήμερα (Οκτώβριος 2012) περίπου 1750 κρύπτες στις οποίες παρατηρείται δραστηριότητα κυρίως το καλοκαίρι από πολλούς επισκέπτες που έρχονται γαι τουρισμό. Αντιθέτως σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Γερμανία, η Ελβετία, η Αυστρία υπάρχουν 271.262, 18.237 και 27.933 κρύπτες αντίστοιχα.(Οκτώβριος 2012)

 


Στατιστικά για το Geocaching στην Ελλάδα

Έτη 2009, 2010, 2011

Έτος 2012   

 


free counters