Το Geocaching στην Ελλάδα!

Το παιχνίδι όπου εσείς είστε
η μηχανή αναζήτησης.

...Βρείτε 'κρυμμένους θησαυρούς' και γνωρίστε νέα μέρη...
...Λύστε γρίφους και πλοηγηθείτε με την χρήση GPS...

››› Επίσημο site

Το λεξικό του Geocaching

Cache

Προφέρεται ‘κασσ’ – Είναι ένα κρυμμένο κουτί που περιέχει ένα ημερολόγιο, μολύβι / στυλό, και πιθανόν διάφορα άλλα αντικείμενα για ανταλλαγή. Το μέγεθος του κουτιού μπορεί να είναι από μερικά εκατοστά μέχρι και ένα βαρέλι. Τα πιο συνηθισμένα στην Ελλάδα είναι για τα μικρά cache κουτάκια από φιλμ και για τα πιο μεγάλα δοχεία τάπερ σε διάφορα μεγέθη.

FTF - (First To Find)

Το βρήκα πρώτος. Θα το συναντήσετε στις διάφορες ομάδες συζητήσεων του παιχνιδιού ή γραμμένο στα ημερολόγια των κρυπτών. Φυσικά το γράφει αυτός που βρίσκει πρώτος την κρύπτη.

Geomuggle or muggle -

Είναι αυτός που δεν ασχολείται με το geocaching. Βασίζεται στην λέξη "Muggle" (προφέρεται ‘μαγκλ’) από την σειρά των ιστοριών του Harry Potter, όπου έτσι ονόμαζαν όλους τους ανθρώπους που δεν ήταν μάγοι. Συνήθως ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για αυτούς που μας κοιτάζουν περίεργα όταν ψάχνουμε να βρούμε μία κρύπτη ή βρίσκονται κοντά σε μία κρύπτη και δεν μπορούμε να πλησιάσουμε χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί. Επίσης έτσι ονομάζεται και κάποιος που δεν ασχολείται με το ‘παιχνίδι’ του Geocaching και βρίσκει κατά τύχη μία κρύπτη. Οι Geomuggles συνήθως είναι ακίνδυνοι.

Hitchhiker

Σύμφωνα με το λεξικό σημαίνει άτομο που μετακινείται με οτοστόπ. Είναι ένα αντικείμενο που τοποθετείται σε μία κρύπτη και έχει οδηγίες για όποιους το βρουν να το μετακινήσουν σε άλλη κρύπτη. Μερικές φορές συνοδεύονται από δικό τους ημερολόγιο όπου μπορείτε να γράψετε που και πως το βρήκατε ή που και σε πια άλλη κρύπτη το τοποθετήσατε. Ένα παράδειγμα Hitchhiker είναι τα Travel Bug.

Spoiler

Αποκαλυπτικό μήνυμα. Είναι μία πληροφορία που δημοσιοποιεί ο δημιουργός μιας κρύπτης για να βοηθήσει στην εύρεσή της αυτούς που θα πάνε να την αναζητήσουν. Συνήθως είναι μία φωτογραφία που δημοσιεύεται στην σελίδα της περιγραφής της κρύπτης και δείχνει κάτι χαρακτηριστικό από την θέση όπου βρίσκεται.

TFTC

Thanks For The Cache - Ευχαριστώ για την κρύπτη

TFTH

Thanks For The Hunt - Ευχαριστώ για την αναζήτηση (κυνήγι του θησαυρού της κρύπτης)

TNLN

Took Nothing Left Nothink - Δεν πήρα τίποτε, Δεν άφησα τίποτε.

TNLNSL / TNSL

Took Nothing Left Nothink Sign Logbook / Took Nothing Sign Logbook - Δεν πήρα τίποτε, δεν άφησα τίποτε, έγραψα στο ημερολόγιο / Δεν πήρα τίποτε, έγραψα στο ημερολόγιο.

Απόδοση και ελεύθερη μετάφραση yiannisp